×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Gubbigt i bostadsbolagens topp

2014-06-09, Tidningenvision.se

Jämställdheten i kommunala bostadsbolagens styrelser har blivit något bättre. Men fortfarande är 7 av 10 ledamöter män.

Männen är i klar majoritet i de allmännyttiga bolagens styrelser. Av samtliga ledamöter är 29 procent kvinnor, skriver tidningen Bofast som tagit del av branschorganisationen SABOs statistik.

Visserligen har andelen kvinnor ökat – år 2000 var det 20 procent kvinnor – men förändringen går för långsamt, anser SABO:s jämställdhetsgrupp som sedan flera år jobbar med frågan. Inför höstens val gör man nu ett utskick till partiorganisationerna som nominerar ledamöterna.

Statistiken visar också skillnader mellan partierna i hur stor andel av deras styrelseledamöter som är kvinnor. Mest jämställt är socialdemokraterna där 35 procent är kvinnor, i andra änden av listan finns Centerpartiet och Moderaterna med färre än 20 procent kvinnor bland ledamöterna.

Styrelserna är inte bara mansdominerade. Siffrorna visar också att yngre är underrepresenterade – hälften är över 60 år – och att det är för få utlandsfödda. Jämställdhetsgruppen har nu breddat sitt uppdrag och ska även arbeta för fler yngre och utlandsfödda i styrelserna, skriver Bofast.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum