×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Forskare granskar bistånd utan beslut

2014-06-12, Tidningenvision.se

Linköpings kommun ger vissa insatser inom socialtjänsten utan biståndsbeslut. Nu ska forskare granska hur det påverkar arbetet – och dem som är i behov av hjälpen.

Sedan tidigt 1990-tal har socialtjänsten i Linköpings kommun använt en modell där man för vissa serviceinsatser kunnat vända sig direkt till utföraren, istället för att en handläggare ska fatta ett biståndsbeslut. Linköpingsmodellen har också kopierats eller efterliknats av andra och i dag används så kallad förenklad biståndsbedömning – i olika hög grad ­– i många av landets kommuner.

Nu ska forskare vid Centrum för kommunstrategiska studier i Linköping granska modellen.

Docent Martin Börjeson är en av dem som kommer att leda forskningen.

–Intentionen är att undersöka om utvecklingen av servicetjänster enligt Linköpings modell medför bättre sociala tjänster, skriver han i ett mejl.

Målsättningen med studien är att se hur socialtjänstens organisering påverkar hur arbetet utförs, och vilken betydelse det har för dem som söker stöd och hjälp. Martin Börjeson tror att resultaten kan vara av stort intresse för andra kommuner som funderar på förenklad biståndsbedömning.

Den så kallade Linköpingsmodellen är juridiskt ifrågasatt. Enligt IVO, inspektionen för vård och omsorg, bryter modellen mot lagen eftersom hjälpen som erbjuds grundar sig på vad utförarna kan erbjuda, inte den enskildes behov. Även Socialstyrelsen har haft kritik. Kommunen har själv argumenterat för att man har en snabb och lättillgänglig socialtjänst.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum