×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fler dör snabbt i äldrevården

2014-06-19, Tidningenvision.se

Allt fler dör snabbt efter att de flyttat till äldreboenden. En förklaring tros vara att sjuka gamla bor kvar hemma längre.

Det är Karolinska Institutet som i en studie över boendetiden i äldrevården fann att gruppen som dör inom kort ökat snabbt. Det skriver Dagens Nyheter.

På ett korttidsboende i Stockholm som studerats avlider var fjärde person inom en månad. Enligt forskarna har andelen korttidsdöda på några år ökat från 5 procent till 25–30 procent.

Studien visar att äldre med demenssjukdom lever längre, medan de med somatiska sjukdomar dör snabbt efter att de kommit in.

En tänkbar förklaring, som Socialstyrelsen varnar för, är att platsbrist på äldreboenden gör att gamla bor kvar hemma i allt större utsträckning.

– En slutsats vi drar är att kommunerna gått för långt. En del har dragit ner för mycket på platserna för särskilt boende, säger Gert Aleby, socialråd på Socialstyrelsen till Dagens Nyheter.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum