×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fältare kan ta plats i fackets topp

2014-06-26, Tidningenvision.se

Niklas Borg, fältassistent på Stadsmissionen, föreslås bli ny ledamot i Visions förbundsstyrelse. En facklig fråga han vill uppmärksamma är socialarbetares utsatthet med hög arbetsbelastning och risk för hot och våld.

Valutskottet framhåller att styrelsen nu för första gången får en representant från en privat arbetsgivare och mindre arbetsplats, och att Niklas Borg har ett samhällsengagemang och driver frågor med kraft. 

– En fråga som jag vill arbeta för att ge högre prioritet på den facklig-politiska agendan är utsattheten när man utövar sin profession, speciellt inom socialt arbete. Fältarbetare, som oftast inte upplever sig utsatta för hot och våld men de facto blir det, och socialsekreterares arbetssituation, med hög arbetsbelastning och hög risk för hot och våld, säger Niklas Borg i en kommentar till valutskottets besked.

Som fältassistent hos Stadsmissionen i Göteborg och fackligt aktiv har Niklas Borg tidigare uppmärksammat brister i det rättsliga skyddet för fältassistenter som utsätts för hot och våld i arbetet.  Bland annat gjordes en kartläggning av rättsfall som visade att förövare som ger sig på fältassistenter i tjänst inte alltid döms för våld mot tjänsteman.

Niklas Borg föreslås efterträda Mikael Stillman som nyligen lämnat Visions förbundsstyrelse. Ytterligare 14 personer är nominerade och valbara om de blir föreslagna på förbundsmötet.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum