×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Få uppföljningar kring våldsutsatta barn

2014-06-11, Tidningenvision.se

I Sverige har omkring 15 procent av alla barn blivit utsatta för fysiskt våld i hemmet men bara 6 procent av kommunerna gör systematiska uppföljningar av insatserna till dessa.

Om barn utsatts för våld har socialnämnden ett lagstadgat ansvar för att barnen får den hjälp de behöver. Det gäller även för barn som bevittnat våld mellan sina föräldrar, vilket var tionde barn i Sverige gjort under det senaste året.

I så få som 6 procent av de undersökta kommunera görs systematiska uppföljningar av sådana insatser till våldsutsatta barn, enligt Socialstyrelsens rapport ”Öppna jämförelser 2014 – Stöd till brottsoffer”.

I rapporten jämförs bland annat kommunernas stöd till våldsutsatta barn samt till barn som har bevittnat våld i nära relationer. Enligt rapporten måste socialtjänsten bli bättre på att uppmärksamma problemen och på att ge rätt stöd till de som blivit utsatta för våld.

I höst kommer därför kraven på kommunernas ansvar på att ingripa skärpas. I praktiken innebär de skärpta kraven att Socialnämnden måste starta en utredning direkt om det finns misstankar om att ett barn utsätts för våld.

Ellen Larsson

ellen.larsson@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum