×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Dålig relation till chefen gör många sjuka

2014-06-05, Tidningenvision.se

Både antalet arbetsolyckor och antalet anställda som blir sjuka av jobbet ökar för fjärde året i rad. Allt fler sjukfall beror på problem i relationer med chefer och arbetskamrater.

Under förra året anmäldes 32 000 arbetsolyckor som ledde till sjukfrånvaro. Det är en ökning på tre procent jämfört med året innan. Samtidigt fortsätter även antalet personer som blir sjuka av jobbet att öka. 11 400 personer anmälde under perioden att de blev så sjuka att de tvingades vara borta från jobbet, en ökning med nio procent.

 – Att de anmälda arbetsskadorna ökar för fjärde året i rad bådar illa inför framtiden. Nu behöver arbetsgivare och arbetstagarorganisationer samarbeta för att trycka tillbaka trenden, säger Håkan Olsson, avdelningschef på Arbetsmiljöverket, i ett pressmeddelande.

Både när det gäller arbetsskador och arbetssjukdomar drabbas fler kvinnor än män.

Den vanligaste orsaken till arbetssjukdomar är belastningsskador orsakade av tunga lyft eller ensidiga och ansträngade rörelser. Den näst vanligaste orsaken, och den som ökar mest, är organisatoriska eller sociala faktorer. Det handlar till exempel om problem i relationerna med chefer och kollegor.

En annan vanlig orsak är stress och påfrestande klientkontakter inom vård, skola och omsorg. Dessa sjukdomar har ökat med nästan 50 procent under de senaste fyra åren. Bland kvinnor är den typen av arbetssjukdom nu nästan lika vanlig som belastningsskador.

Läs Arbetsmiljöverkets rapport här.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum