×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision kräver nya lokaler till färdtjänsten

2014-07-31, Tidningenvision.se

Visions huvudskyddsombud i Boden kräver bättre arbetslokaler för färdtjänsthandläggarna. Flytten från stadshuset till ett avlägset industriområde har lett till ett starkt missnöje från brukarna som drabbat de anställda i form av hot och stress.

För ett år sedan flyttade Boden kommun färdtjänstens lokaler ut från stadshuset i centrum till ett industriområde utanför staden där kommunen bland annat har sina förråd. Flytten innebar att handläggarna fick betydligt längre resor till brukarna vid hembesök.

Placeingen i industriområdet, med intensiv lastbilstrafik, är också klart olämplig för personer som har svårt att röra sig. Den nya placeringen har gjort det i princip omöjligt för brukare att besöka färdtjänsten för att till exempel hämta parkeringstillstånd.

En av färdtjänsthandläggarna, Margareta Vahlström, säger att arbetet har blivit stressigare och att brukare vid flera tillfällen har blivit arga på grund av den försämrade servicen som flytten har inneburit.

–Det blir vi som får ta emot missnöjet och det känns inte bra. Det här är inte en bra arbetssituation, säger hon.

Situationen är så allvarlig att Visions huvudskyddsombud Ewa Matti har skickat en så kallad 6-6a-ammälan till arbetsgivaren med krav på omedelbara arbetsmiljöåtgärder. I den begär hon att de anställda ska få bättre lokaler där de kan utföra sina arbetsuppgifter utan att känna sig hotade och bli stressade i onödan.

Trots att huvudskyddsombudet tidigare hotat med att anmäla saken till Arbetsmiljöverket har inget hänt.  

Margareta Vahlström berättar också att flera handikapporganisationer har krävt att färdtjänsten måste få andra lokaler för deras medlemmar ska få bättre service. Enligt huvudskyddsombudet har de ansvariga politikerna lovat bättre lokaler men ändå har inget hänt.

Magnus Carlsson, avdelningschef på kommunens fastighetsavdelning, säger att inga beslut ännu är fattade men att kommunen nu har nya lokaler på gång i centrum.

–Jag kan inte lova något exakt datum men jag hoppas att de ska kunna flytta inom ett par månader, säger han.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum