×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Stora skillnader i lön för sommarjobbare

2014-07-25, Tidningenvision.se

En 16-åring feriepraktikant i Hjo tjänar 33 kronor i timmen för att jobba för kommunen medan en lika gammal sommarjobbare i Alvesta får 108 kronor i timmen.

 

- Det är helt orimligt att lönen kan variera med flera hundra procent för 16-åringar beroende på vart i landet de bor, säger Gabriel Wikström, förbundsordförande för Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund, SSU, som står bakom undersökningen.

De har fått svar av 213 av 290 kommuner och resultatet visar att det är stora skillnader i lön mellan kommunerna. De ungdomar som har anställningsformen feriepraktik tjänar inte lika mycket som de som har ett sommarjobb. Hjo kommun ligger i botten för feriepraktikanter med en lön på 33 kronor. I topp ligger Malung-Sälen där en praktikant får 83,50 i timmen.

Men även för sommarjobbarjobbare skiljer det sig mycket. I Hallsberg tjänar de 37,50 i timmen jämfört med Alvesta, där lönen ligger på 108 kronor.

86 procent av kommunerna uppger att sommarlönerna är förhandlade med facken. 

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum