×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Okej att nobba politikers vårdbesök

2014-07-15, Tidningenvision.se

Om patienter riskerar att känna obehag kan sjukhus stoppa politikerbesök. SKL har gjort en vägledning efter att Jimmie Åkessons arbetsplatsbesök upprörde personal och patienter inför EU-valet.

Under Sverigedemokraternas valturné inför EU-valet möttes Jimmie Åkessons arbetsplatsbesök på sjukhus och brandstationer med protester från personal som var oroliga för att patienter och kolleger skulle uppleva obehag. Nu har SKL, Sveriges Kommuner och Landsting, gjort en juridisk vägledning för arbetsgivare som visar att exempelvis sjukhus inte har en skyldighet att ta emot folkvalda politiker. Även om det är en offentligt driven verksamhet är inte en vårdmottagning en offentlig plats.

- De flesta arbetsplatser har man inte tillgång till, inte ens som politiker. Det kan finnas situationer där patienter och brukare tar illa upp, säger Göran Söderlöf, arbetsrättsjurist på SKL, till Sydsvenskan.

Han menar att oro från patienter och personal ska tas på allvar, även risken att hängas ut i sociala medier och våldsamma manifestationer kan vägas in i beslutet att ta emot en politiker. Men stoppar man ett parti bör man stoppa alla, eftersom vården måste vara objektiv.

Det är trots detta inte tillåtet för personal att demonstrera på arbetstid eller att lämna arbetsplatsen i protest, enligt SKL.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum