×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Allt färre varsel i kommunerna

2014-07-29, Tidningenvision.se

Under det första halvåret varslades 436 kommunanställda om uppsägning. Det är en betydligt lägre nivå än de senaste åren.

Fakta

Om en arbetsgivare räknar med att säga upp fler än fem anställda på grund av arbetsbrist måste man lägga ett varsel till Arbetsförmedlingen.

Enligt Arbetsförmedlingens statistik är det långt ifrån alla varsel som i slutändan leder till uppsägning. Bara två av tio varsel leder enligt statistiken till arbetslöshet.

Varslen om uppsägning har minskat kraftigt de senaste åren. Under årets första sex månader varslades 436 kommunanställda om uppsägning. Första halvåren 2012 och 2013 låg nivåerna på 853 respektive 1 773 anställda.

Trenden stämmer väl överens med utvecklingen på hela arbetsmarknaden. Under första halvåret i år varslades 25 676 personer vilket kan jämföras med 32 758 personer första halvåret 2013.

Arbetsförmedlingens prognoser ser även positiv ut i år och nästa år. Både privata och offentliga arbetsgivare tror på fler anställda. Allra starkast verkar tillväxten bli i storstadsregionerna Stockholm, Västra Götaland och Skåne.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum