×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision begär företag i konkurs

2014-01-20, Tidningenvision.se

I höstas slog polisen till mot hemtjänstföretaget Jome i Södertälje efter misstankar om grovt bedrägeri. Nu begär Vision företaget i konkurs på grund av att en medlem inte fått ut sin lön.

Hemtjänstföretaget Jome misstänks ha lurat både kommunen och Arbetsförmedlingen på stora belopp. Företaget har bland annat fått miljonbelopp från Arbetsförmedlingen i nystartsbidrag, enligt tidningen Kommunalarbetaren.

Sju personer sitter fortfarande häktade och totalt misstänks 16 personer för bedrägeri.

Vision, som har en medlem som arbetade som arbetsledare på företaget, har nu begärt Jome i konkurs.

–Anledningen till att vi lämnar in konkursansökan är kort och gott att medlemmen inte har fått ut sin lön och att vi inte ser det som troligt att arbetsgivaren kommer att kunna betala ut den. Medlemmens chans att få ut pengarna är att ansöka om ersättning ur den statliga lönegarantin. En förutsättning för att man ska kunna få lönegarantiersättning är att arbetsgivaren har gått i konkurs, säger Mikael Ruukel, förbundsjurist på Vision.

Nu ska tingsrätten fatta beslut om konkurs och därefter utse en konkursförvaltare som sedan fattar sedan beslut om lönegaranti. Det kan ta allt från ett par veckor till flera månader.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum