×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Sparkad sekreterare förlorade i AD

2014-01-29, Tidningenvision.se

Arbetsgivaren hade rätt att avskeda en medicinsk sekreterare på grund av samarbetsproblem. Det anser Arbetsdomstolen, trots att Vision menar att anklagelserna var felaktiga.

I november 2011 avskedades den medicinska sekreteraren från sitt jobb inom Stockholms läns landsting. Då hade hon varit anställd på åtta olika arbetsplatser hos arbetsgivaren i drygt tio år. Orsaken var enligt landstinget att hon hade djupa samarbetsproblem, bristande bemötande av patienter samt brustit i journalhanteringen och arbetsvägrat.

Vision anser att anklagelserna inte stämmer och drev fallet, via LO TCO Rättsskydd, till Arbetsdomstolen för att få avskedandet ogiltigförklarat, med motiveringen att det saknats laglig grund. Vision menar att den medicinska sekreteraren hade placerats på arbetsplatser där det redan fanns arbetsmiljöproblem och där ledarskapet var dåligt. I stället för att ta tag i problemen valde landstinget att skylla på den medicinska sekreteraren och omplacera henne till andra arbetsplatser i liknande situationer. Enligt Vision har medlemmen heller varken arbetsvägrat eller brustit i journalarbetet.

Arbetsdomstolen gick dock på arbetsgivarens linje, enligt domen som kom i dag, onsdag.

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum