×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Skyddsombud utbildas med hjälp av Expo

2014-01-20, Tidningenvision.se

Skyddsombud och huvudskyddsombud i Göteborg får möjlighet att fördjupa sina kunskaper om antirasism i arbetslivet och i samhället. Det är resultatet av ett samarbete mellan Vision och stiftelsen Expo.

– Det här är en satsning som stämmer bra med Visions värdegrund om alla människors lika värde och vårt arbete för jämlikhet, rättvisa och mänskliga rättigheter, säger Marcus Gustavsson, Visions avdelningsordförande i Göteborg.

Han har själv deltagit på flera av den antirasistiska stiftelsen Expos utbildningar. Han är positiv till upplägget som bygger på att bemöta argument om till massinvandring med hårda fakta.

– Utbildningen handlar i första hand inte om att vara mot någonting, utan om att vara för allas lika rättigheter och möjligheter. Därför kallar vi den en utbildning i positiv antirasism, säger Marcus Gustavsson.

Det rör sig om en heldagsutbildning som kommer att gå av stapeln vid två tillfällen i april. Om intresset är stort är det möjligt att det blir ytterligare utbildningstillfällen.

Under dagen ges bland annat en förklaring till intoleransens och rasismens historiska rötter i Sverige, hur den tar sig uttryck idag och varför det är ett problem. De vanligaste fördomarna skärskådas och deltagarna diskuterar också hur intolerans kan motverkas på våra arbetsplatser och i övriga samhället.

Från högerextremt håll, till exempel på den invandrarfientliga sajten Avpixlat, har reaktionerna på Visions satsning inte låtit vänta på sig. Det överraskar inte Marcus Gustavsson:

– Nej, det var inte det minsta oväntat. Men framför allt har jag tagit emot massor med uppmuntrande mejl från medlemmar och förtroendevalda, som tycker att det är hög tid för en utbildning som utifrån ett fackligt perspektiv visar hur rasism och intolerans hotar vår värdegrund, säger han.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum