×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Så påverkar nya lagar ditt arbete

2014-01-02, Tidningenvision.se

Nytt år betyder nya lagar. Här är en sammanställning av lagändringarna som trädde i kraft den 1 januari och som kan påverka ditt arbetsliv.

  • Löneskatten sänks när det femte jobbskatteavdraget införs. Som exempel får den som tjänar 26 000 kronor i månaden knappt 200 kronor lägre skatt. Totalt kostar jobbskatteavdraget staten 12 miljarder kronor.
  • Arbetslöshetsavgiften som arbetslöshetskassorna betalat till staten varje månad avskaffas, vilket innebär en sänkning av den totala avgiften för medlemmar i de flesta a-kassor. Vision tog dock som första fackförbundet bort den delen av a-kasseavgiften för sina medlemmar redan i november förra året.
  • Trygghetsfonder får ökade möjligheter att erbjuda omställningsåtgärder även för visstidsanställda och personer som riskerar uppsägning på grund av ohälsa. Pengar från fonderna kan också användas till utbildning som inte är företagsspecifik, innan det finns risk för arbetslöshet.
  • Migrationsverket kan nu placera ensamkommande flykting barn i kommuner som man inte har överenskommelse med och i kommuner som redan tagit emot det antal barn som man kommit överens om.
  • Ju fler flyktingar som kommuner tar emot, desto högre blir den nya så kallade prestationsbaserade ersättningen.
  • Den nya bibliotekslagen säger att biblioteken ska ägna särskild uppmärksamhet åt personer med funktionsned­sättning, personer med annat modersmål än svenska och nationella minoriteter. Folkbiblioteken ska också ägna särskild uppmärksamhet åt barn och ungdomar för att främja deras språkutveckling och stimulera till läsning.

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum