×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Rättegång om Lundsbergsnollning inleds

2014-01-08, Tidningenvision.se

Nio elever och en anställd på Lundsberg skola ställs idag inför rätta efter den uppmärksammade nollningen i augusti förra året. Rättegången i Karlstad pågår i två dagar.

Det var i augusti som de nio eleverna gick in i de nya elevernas rum för en så kallad nollning. Enligt åtalet släckte de äldre eleverna ljuset och sa åt de yngre att lägga sig på golvet där de också fick ögonen förtäckta.

De äldre eleverna skrämde och hotade att de skulle brännmärka de yngre med strykjärn och en av dem fick en stor brännskada på ryggen.

Alla nio elever åtalas för olaga hot alternativt ofredande. De två som brände en elev åtalas dessutom för vållande till kroppsskada. Elevhemsföreståndaren åtalas för medhjälp till olaga hot alternativt ofredande.

Åklagaren Niclas Wargren valde att inte åtala eleverna för misshandel eftersom han ansåg att de inte haft för avsikt att skada den yngre eleven.

Innan rättegången försökte målsägandebiträdet ändra åtalet så att alla elever skulle åtalas för misshandel. Men det gick vice överåklagaren Mikael Björk inte med på.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum