×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nytt hopp för nedlagda bibliotek

2014-01-22, Tidningenvision.se

Strax före jul stängdes fem biblioteksfilialer i Simrishamn. Men trots att lokalerna har börjat tömmas är inte sista ordet sagt.

Beslutet togs i höstas. För att klara ett sparbeting på 670 000 kronor bestämde sig kulturnämnden för att lägga ned samtliga filialbibliotek. Trots protester och namninsamling med över 1 000 påskrifter stängdes biblioteken i Skillinge, Kivik, S:t Olof, Gärsnäs och Borrby i mitten av december.

– En av Visions medlemmar tvingades sluta. En lokal är uppsagd, de andra filialerna ligger i skolor och vi har redan börjat tömma dem på media. Nu finns bara ett bibliotek på 20 000 invånare. Det skulle innebära att ganska många får långt till biblioteket, säger Gunilla Arvidsson, bibliotekssamordnare och -assistent.

Men det kan svänga snabbt inom politiken. Efter ett medborgarförslag och en motion från oppositionen ska fullmäktige på måndag besluta om kulturnämnden ska få ett extra anslag på 670 000 kronor, alltså exakt det sparbelopp som låg till grund för nedläggningsbeslutet.

– Beslutet kommer att gå igenom. Det finns en majoritet för det, så vi får en utökning av ramen, säger kulturnämndens ordförande Gunilla Aastrup Persson (Österlenpartiet).

Redan den här veckan ska förvaltningen ha presenterat ett utkast till en framtida organisation. På biblioteket jobbar man med förslaget.

– Troligtvis blir vårt förslag att man öppnar två filialer. I uppdraget ingår också att titta på om frivilliga insatser kan driva några av de andra verksamheterna. Men då blir det bokkaféer, inte bibliotek, säger Gunilla Arvidsson.

Gunilla Aastrup Persson bekräftar att det kan bli så.

– Vi kanske inte kan öppna alla filialer, men vi ska se till att vi har någon filial i norra delen av kommunen och någon i södra. Och få bättre kvalitet och längre öppettider. Och så får vi igång en satsning på skolbiblioteken, säger hon.

En anställd har sagts upp. Får hon tillbaka jobbet?

– Det kan jag inte svara på, det är inget vi politiker kan sköta. Nu väntar vi på utredningen.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum