×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Ny kampanj ska ge friskare personal

2014-01-28, Tidningenvision.se

Arbetsmiljöverket och Försäkringskassan lanserar en ny informationskampanj för långsiktigt friska medarbetare och arbetsplatser. Kampanjen ska inspirera arbetsgivare att satsa på förebyggande arbete.

– Egentligen är det ganska enkelt. Människor som mår bra, är friska och trivs på sitt arbete är mer effektiva, lojala och produktiva. Företaget mår som personalen mår, säger Agneta Sunder, enhetschef på Arbetsmiljöverket, i ett pressmeddelande.

Försäkringskassans statistik visar att sjukskrivningarna ökar, inte minst på grund av psykiska diagnoser. Enligt Arbetsmiljöverkets statistik ökar också de anmälda arbetsolyckorna som leder till sjukfrånvaro.

I informationskampanjen presenterar de båda myndigheterna fyra punkter som är viktiga för att skapa friskare arbetsplatser:

- Ledarskap och kompetensförsörjning. Till exempel att ge stöd till chefer och att välja ledare som visar tillit till personalen.
- Delaktighet. Exempelvis att ge medarbetarna handlingsutrymme och att förankra visioner.
- Kommunikation. Till exempel att vara öppen med information och ha högt i tak för åsikter.
- Synen på hälsa och sjukfrånvaro, som att anpassa arbetet vid nedsatt arbetsförmåga.

I informationskampanjen ingår en ny webbplats, foretagshalsokollen.se. Där finns ett test för att ta reda på hur arbetsplatsen mår.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum