×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Las-mål vanligast när Vision stämmer till AD

2014-01-30, Tidningenvision.se

Stämningsansökningar till Arbetsdomstolen fortsätter att öka. Under förra året tog domstolen ställning i 255 tvister, åtta stod Vision för.

– Det flesta fall vi driver handlar om Las-mål, om uppsägningar och avsked, säger Malin Sjunnebo, jurist på Vision.

Förra året fick Arbetsdomstolen (AD) in 255 stämningsansökningar, en ökning från 2012 då 237 stämningar kom in, enligt tidningen Lag & avtal. En tredjedel av tvisterna skrevs av eftersom parterna hade kommit överens.

Liksom tidigare år står Unionen för flest stämningsansökningar, 38 stycken. Näst flest stod Fastighetsanställdas förbund för, 27 stycken.

Under året lämnade Vision in åtta stämningsansökningar till AD. I ett fall gick arbetsgivaren med på Visions krav innan domstolen hann avgöra frågan, ett fall ledde till förlikning och i ett ärende, som avgjordes i går, förlorade Vision då domstolen slog fast att arbetsgivaren hade rätt att avskeda en medicinsk sekreterare på grund av samarbetsproblem. De övriga fem ärendena har ännu inte avgjorts.

Under året har Vision dessutom drivit fem ärenden till tingsrätten. Det handlar om tvister där arbetsgivaren inte har kollektivavtal.

– Även i tingsrätten handlar målen om uppsägningar men också tvister där medlemmarna inte har fått sina löner, säger Malin Sjunnebo.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum