×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kyrkan spar uppgifter om barn för länge

2014-01-28, Tidningenvision.se

Datainspektionen kritiserar Svenska kyrkan för att man sparar personuppgifter om barn som inte är medlemmar.

Svenska kyrkan registrerar uppgifter om barn som inte tillhör kyrkan, men som har en eller två vårdnadshavare som tillhör kyrkan. I registret finns bland annat uppgifter som namn, personnummer, adress, om man är döpt och/eller konfirmerad i Svenska kyrkan eller i någon annan kyrka.

Svenska kyrkan uppger att man har registret för att kunna erbjuda barnen dop, konfirmation eller andra verksamheter. Uppgifterna ligger automatisk kvar tills barnet har fyllt 18 år om ingen begär att de ska tas bort.

Flera privatpersoner har ifrågasatt om registreringen är laglig. Datainspektionen konstaterar att Svenska kyrkan har rätt att registrera uppgifterna i marknadsföringssyfte, men att man måste ta bort dem så fort som möjligt efter att de har använts i ett erbjudande om till exempel ett dop.

–Kyrkan har inte rätt att spara uppgifterna från det att barnet föds till det att barnet fyller 18 år om inte barnet har gått med i kyrkan, säger Datainspektionens jurist Malin Fredholm, som lett granskningen, i ett pressmeddelande.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum