×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kvinnor i välfärden dubbla förlorare

2014-01-15, Tidningenvision.se

Kvinnor som arbetar i offentlig sektor drabbas inte bara av strukturella löneskillnader, utan också av osakliga. Det visar en ny rapport från Vision.

Anställda i offentlig sektor, där flest kvinnor jobbar, tjänar mindre än anställda i privat sektor, där flest män jobbar. Det kallas strukturella löneskillnader och är något som Vision pekat på i tidigare rapporter.

I dag presenterar Vision en ny rapport som visar att kvinnor i offentlig sektor dessutom är drabbade av osakliga löneskillnader, skillnader som alltså beror enbart på kön. Män har mellan fem och tolv procent högre lön än kvinnor med samma utbildningsnivå och inom samma sektor. Även män med en nivå lägre utbildning tjänar ofta mer än sina kvinnliga kollegor.

– Vi har precis vänt blad i kalendern till år 2014, men löneskillnaderna andas en annan tidsålder, säger Visions förbundsordförande Annika Strandhäll.

Nu kräver Vision att Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, agerar för att komma tillrätta med löneskillnaderna, och erbjuder sitt samarbete. Vision föreslår också en lagändring om att lönekartläggningar ska göras varje år, i stället för som nu, vart tredje, av alla arbetsgivare med minst tio anställda. Förbundet vill även att kvinnodominerade sektorer ska tillåtas en högre löneökningstakt.

– Detta är ett sätt att tillsammans ta några viktiga steg mot det som redan borde vara verklighet – jämställda löner, säger Annika Strandhäll.

Läs hela rapporten HÄR

 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum