×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kulturarvslyftet lyfte bara några få

2014-01-21, Tidningenvision.se

2000 långtidsarbetslösa skulle få jobb förra året genom regeringens satsning kulturarvslyftet. Med det blev bara 212 personer som fick chans att jobba inom kulturområdet.

Regeringen har avsatt 800 miljoner kronor till det så kallade kulturarvslyftet, som under en treårsperiod är tänkt att ge 4400 personer tillfällig anställning med en ersättning motsvarande lönebidrag.

Det skulle skapas 1200 jobb under 2012 och 2000 under förra året. I stället blev det 174 respektive 212 jobb till personer med funktionsnedsättning, skriver tidningen Riksdag och departement.

En orsak till att satsningen inte har lyckats är att arbetsgivarna i kultursektorn tycker att det blir för dyrt när staten bara står för en begränsad del av lönekostnaden, 5000 kronor per anställd och månad.

–De hade hoppats på en hundraprocentig ersättning. Att kunna matcha platserna mot de arbetssökandes kompetens är ett annat problem, säger Henrietta Stein, chef för avdelningen Rehabilitering till arbete på Arbetsförmedlingen, till Riksdag och departement.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum