×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

IT-stressen en stor fråga under 2014

2014-01-20, Tidningenvision.se

Vision kommer att jobba med många viktiga frågor under 2014. Två av dem är IT-stress och en proffsig administration i välfärden. Dessutom ska tre nya centrala avtal tecknas.

Arbetsmiljö – IT-stress under luppen

Att krånglande IT-system skapar stress och stör i jobbet uppmärksammas allt mer. I år satsar Vision mer på att öka kompetensen kring IT- skyddsronder, och ska även göra en medlemsundersökning om den digitala arbetsmiljön för olika yrkesgrupper på olika arbetsplatser. Syftet är bland annat att få fram goda exempel på användarvänliga lösningar som kan spridas vidare.

– Det handlar om att öka medlemmarnas inflytande både vid utvärdering av system och vid upphandling av nya, att se till att de som faktiskt jobbar i systemen ska vara med i processen från början till slut. Genom att få till IT-system och program med hög användbarhet kan vi minska en av orsakerna till stress och misstrivsel på arbetsplatsen,  säger Carola Löfstrand, ombudsman med ansvar för arbetsmiljöfrågor.

Välfärd – proffsig administration

Vision har väldigt länge jobbat för RAK, Rätt använd kompetens i vården, att administrationen inte ska utföras av vårdpersonal utan av medicinska sekreterare. Nu har frågan till slut hamnat högt på den politiska dagordningen. Regeringen har tillsatt en nationell samordnare för att effektivisera vårdadministrationen. 

– Nu tar vi ett jättegrepp kring RAK tillsammans med den nationella samordnaren. Det handlar om att se de medicinska sekreterarnas kompetens, säger Anneli Hagberg, välfärdspolitisk strateg på Vision.

På agendan står också det fortsatta partsarbetet med en etisk plattform för företag inom socialtjänsten och vården.

Avtalsrörelser 2014

Tre nya centrala avtal ska tecknas i vår för totalt cirka 1 250 medlemmar som jobbar med vård och omsorg i stiftelsedrivna företag och på skolor anslutna till Arbetsgivaralliansen.

För medlemmar i Svenska kyrkan pågår förhandlingar om ett nytt tjänstepensions­avtal, och för anställda på privata vårdföretag och behandlingshem ska det förhandlas fram ett nytt avtal till nästa årsskifte när det
nuvarande löper ut.

På gång är också att teckna ett lite annorlunda centralt avtal med arbetsgivarna för kommunala fastighetsbolag. Det ska omfatta villkoren för studenter som jobbar i branschen.

– Det görs för att möta framtida kompetensbehov. Tanken är att de ska kunna ha ett arbete parallellt med studierna, säger ombudsman Karl Lundberg.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum