×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Flexibelt arbete kan locka äldre

2014-01-28, Tidningenvision.se

Regeringen vill att vi ska jobba längre. Och var tredje svensk över 50 år kan tänka sig att skjuta upp pensionen. Men då krävs flexiblare arbetstider och deltidsjobb.

– Det är glädjande att så många kan tänka sig att jobba kvar längre i arbetslivet, dels för den globala kompetensbristen och dels för att lösa generationsväxlingen. Fler arbetade år är också en förutsättning för en rimlig pension i framtiden, säger Monica Längbo, HR-direktör på Manpowergroup Sverige, som gjort en enkätundersökning där de frågat 50-plussare om pensionen.

En tredjedel svarar i undersökningen att de kan tänka sig att skjuta upp pensionen om de får möjlighet att jobba deltid. Nästan lika många kan tänka sig detta om de får bestämma mer själva om när och var de gör sitt jobb.

50-plussarna svarar också att de helt eller delvis vill trappa ner arbetet och inte gå från heltidsjobb till pensionär direkt.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum