×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fler fackmedlemmar fick rättshjälp

2014-01-10, Tidningenvision.se

Under förra året fick drygt 1 400 personer hjälp från fackförbundens gemensamma juridikbyrå LO-TCO Rättsskydd. Sammanlagt fick medlemmarna ut ersättningar på drygt 323 miljoner kronor.

Alla som är med i facket kan genom sitt förbund få rättshjälp av LO-TCO Rättskydd. Det kan handla om att man behöver hjälp att få ut ersättningar efter arbetsskador, om man har fått sänkt sjukpenning eller om man har blivit felaktigt uppsagd på jobbet.

Under 2013 fick 1 439 personer hjälp av LO-TCO Rättskydd. Sammanlagt fick medlemmarna ut över 323 miljoner kronor i de ärenden som avslutades. Det är något mer än året innan. Då fick 1 391 personer ut sammanlagt drygt 304 miljoner kronor.

Flest ärenden hade de största facken, Kommunal och Unionen, med 419 respektive 167 fall.

21 medlemmar i Vision fick ut sammanlagt 1,9 miljoner kronor under 2013 vilket är något färre än året innan.

Under 2013 fick LO-TCO Rättskydd in 1 045 nya ärenden. Det är 200 ärenden färre än året innan.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum