×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

De fick mer efter genomgången

2014-01-15, Tidningenvision.se

Biståndshandläggaren Annika Linder och hennes kolleger i Oxelösunds kommun fick 500 kronor extra efter den senaste lönekartläggningen.

– Jag blev jätteglad naturligtvis. Det är bra att man gör kartläggningar för det är ofta folk ligger fel lönemässigt, säger Annika Linder.

Oxelösund kommuns senaste löne­kartläggning visade att det fanns osakliga löneskillnader mellan kvinnor och män som har likvärdiga arbeten i två yrkesgrupper.

Behandlingsassistenterna hade för låga löner i förhållande till bland annat ingenjörer och IT-samordnare. Åtgärden blev att var och en får sammanlagt 2 500 kronor extra de kommande tre åren.

Biståndsbedömarna, där flera är medlemmar i Vision, fick 500 kronor extra eftersom skillnaden till lägre värderade jobb, till exempel strateger och miljö- och hälso­skyddsinspektörer, var för liten.

Annika Linder är nöjd med det extra påslaget på 500 kronor som gäller från januari 2013. Nu har hon en lön på 27 900 kronor i månaden.

– Man vill väl alltid ha mer men jag tycker vi ligger ganska bra löne­mässigt nu mot när jag började, säger hon.

De extra lönepåslagen var ett ensidigt beslut från arbetsgivaren. Vision och de andra fackförbunden var bara delvis delaktiga i lönekartläggningen. Visions ombud Lena Lundin säger att förhållandet till arbetsgivaren är bra och att avdelningen jobbar för att vara med fullt ut nästa gång.

– Det är viktigt att vara med och påverka. Arbetsgivaren har många anställda att ta hänsyn till och våra medlemmar som till exempel assistenter och administratörer har inte alltid så lätt att göra sig hörda
och sitter ofta utspridda på små enheter. Vi kan vara en röst och föra in saker som arbetsgivaren kanske inte vet eller tänker på, säger Lena Lundin.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum