×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Bistånd utan beslut kan bli lagligt

2014-01-13, Tidningenvision.se

Kommunerna ska få större frihet att erbjuda stöd till äldre utan traditionell biståndsbedömning. Det anser regeringen som tillsätter en utredning för att djupborra i frågan.

I höstas gick äldreminister Maria Larsson (KD) ut och föreslog att äldre ska ha rätt att vända sig till vilken utförare som helst inom äldreomsorgen och komma överens om vilken hjälp de vill ha. I praktiken innebar förslaget grönt ljus för det som kallas förenklad biståndsbedömning.

Kortfattat innebär förenklad biståndsbedömning att man inte utreder den äldres hjälpbehov lika noga, istället sätter man större tilltro till att hjälpen den äldre ansöker om verkligen behövs. I flera kommuner, bland annat Linköping och Örebro, används modellen redan i dag. Dock utan stöd i lagen.

Nu tycks Maria Larsson har fått allianskollegerna med sig i frågan. En utredare ska på regeringens uppdrag titta över hur kommuner ska kunna erbjuda äldreomsorg utan traditionell biståndsbedömning. ”En modell som upplevs så positivt av många äldre måste ha ett lagrum”, står det i regeringens underlag till utredaren.

Uppdraget ska senast redovisas den 15 december 2015.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum