×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Bakslag för bibliotek

2014-01-29, Tidningenvision.se

Politikerna i Simrishamn har ändrat sig igen. Mitt under fullmäktige ångrade sig majoriteten, och beslutet att öppna nedlagda biblioteksfilialer skjuts på framtiden.

Det har svängt snabbt i biblioteksfrågan i Simrishamn. I höstas bestämde kulturnämnden att lägga ned fem biblioteksfilialer för att spara 670 000 kronor. Men efter protester från medborgare och oppositionen beslöt nämnden att begära pengarna åter, och i samma veva som biblioteken bommades igen tillsattes en utredning om den framtida biblioteksorganisationen.

Och det skulle gå undan. Beslutet om de nya pengarna skulle fattas vid ett extrainsatt fullmäktigemöte i måndags. En majoritet var för och som grund för beslutet hade politikerna fått ett utkast från utredningen om att åter öppna två filialer.

Men så svängde det igen. Kommunalrådet Anders Johnsson (M) fick mitt under mötet majoriteten med sig för ett helt nytt förslag, att återremittera ärendet tills utredningen om bibliotekens organisation är helt klar. Det skriver Ystad Allehanda.

Bibliotekssamordnare Gunilla Arvidsson konstaterar att den utredning hon och andra på förvaltningen gör ska läggas fram till kulturnämnden 13 februari. Beslutet i fullmäktige lär alltså dröja åtminstone tills dess.

Hur det blir i slutändan är alltså inte klart.

– Men det positiva är i alla fall att vi får bättre skolbibliotek. Det har bara funnits på en skola i Simrishamn. Nu är det flera på gång eftersom filialerna som lagts ned låg i skolorna som fått ta över barn- och ungdomslitteraturen, säger Gunilla Arvidsson.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum