×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Allianskommuner privatiserar mera

2014-01-08, Tidningenvision.se

Det är stora lokala skillnader i hur mycket av den kommunala välfärden som privatiseras. Kommuner som styrs av allianspartierna privatiserar mer.

Fakta

De privatiserar mest

Täby 53,9 procent

Upplands Väsby 47,9 procent

Solna 47,8 procent

Vellinge 43,1 procent

Danderyd 40,1 procent

 

De privatiserar minst

Pajala 1,1 procent

Norsjö 1,1 procent

Ludvika 1,3 procent

Överkalix 1,9 procent

Strömstad 2,4 procent

Källa: SNS

Hela listan hittar du här.

145 av Sveriges 290 kommuner har infört lagen om valfrihetssystem, LOV. I dag står privata utförare för 17 procent av produktionen av välfärdstjänster i landets kommuner och landsting. Men skillnaderna är stora. Till exempel är andelen privata utförare i Täby, som privatiserat mest, 54 procent medan motsvarande siffra för Pajala, som har minst andel privata utförare, är 1 procent.  Det har Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, räknat ut med hjälp av siffror från Statistiska centralbyrån.

Större kommuner och kommuner som styrs av allianspartierna privatiserar mer än andra. Allianspartierna är i majoritet i alla tio kommuner som toppar listan över andelen privata utförare men inte i majoritet i någon av de tio kommunerna som privatiserat minst.

 

 

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum