×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

68 kommuner utbildade i upphandling av omsorg

2014-01-31, Tidningenvision.se

445 politiker och tjänstemän från kommuner och landsting har fått utbildning för att bli bättre på att upphandla tjänster inom äldreomsorgen. Kammarkollegiet har sett flera brister i kunskaperna.

Under förra året fick Kammarkollegiet i uppdrag av regeringen att utbilda tjänstemän och politiker i kommuner och landsting för att upphandlingarna av inom äldreomsorgen skulle bli bättre. 445 personer i 68 kommuner och tre landsting har nu gått utbildningen.

Projektledaren Elisabeth Åkrantz på Kammarkollegiet konstaterar att kommuner och landsting behöver bli bättre på flera punkter.

–De har ofta jättefina mål för äldreomsorgen men de syns inte i kravspecifikationen när de gör upphandlingen, säger hon.

Ett exempel är att kommunen kan ha som mål att de äldre ska få en trygg hemtjänst med hög kvalitet. Men det finns inga krav i upphandlingen som säger att det till exempel får vara maximalt tio olika personer i månaden som kommer hem till brukaren och ger hemtjänst. Att det ständigt kommer hem ny personal leder ofta till både otrygghet och sämre kvalitet.

Elisabeth Åkrantz säger också att kommunerna behöver utveckla sina ersättningsformer inom hemtjänsten.

–Många har gått ifrån att ha en fast ersättning för till att bara betala utföraren per besök. Då har det i stället blivit många snabba besök men med dålig kvalitet.

I stället förespråkar Kammarkollegiet att kommunerna ska använda flera ersättningsformer samtidigt som de både ger betalt för prestation och för kvalitet samt eventuellt även en basersättning.

Kammarkollegiet kommer att fortsätta utbildningsinsatsen även i år. Hittills har 27 kommuner och två landsting anmält intresse. Läs utvärderingen av förra årets utbildning på Kammarkollegiets webbplats.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum