×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

100 it-tjänster bort från Uppsala kommun

2014-01-14, Tidningenvision.se

Uppsala kommun outsourcar sin it-verksamhet. De 100 till 150 anställda som berörs kommer erbjudas att följa med till den nya arbetsgivaren. Men det är inte säkert att jobben blir kvar i Uppsala.

Visions avdelningsordförande i Uppsala, Anette Klippberg, är mycket kritisk till hur beslutet fattats.

–Det finns inget underlag att fatta beslut kring, inga ekonomiska kalkyler. Vi är rädda att kostnaderna kommer att öka som en följd av det här, säger hon.

Fredrik Ahlstedt (m) kommunstyrelsens ordförande i Uppsala säger att det inte handlar om att kapa kostnader utan om att få till en bättre it-verksamhet.

–Det har inte varit tillräckligt mycket ordning och reda, säger han.

Det är enligt honom bakgrunden till att alla delar av it-verksamheten nu kommer att synas för att sedan outsourcas till olika företag. Det handlar om verksamhetssystemen som används i skolan, äldreomsorgen och socialtjänsten, liksom interna system som mejl, HR-system, ekonomistyrningssystem, webben samt nätverk, servrar och datahallar. Tanken är att företag sedan ska delta i en upphandling och där de tävlar om vem som ska ta över verksamheten. De anställda som vill ska få följa med till den nya arbetsgivaren.

–Absolut, det är en förutsättning för att få vara med i upphandlingen, säger Fredrik Ahlstedt.

Vad säger du till de anställda som är oroliga över att förlora sina jobb?

–Jag har full förståelse för det. Jag hoppas att de ska se det här som en stor möjlighet och att vi ska försöka göra det här så bra som möjligt, säger han.

Däremot finns det inga garantier för att den nya arbetsgivaren kommer att finnas i Uppsala.

–Vi har inte ställt några sådana krav, säger Fredrik Ahlstedt.

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum