×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Tidningen Vision läggs ned

2014-02-19, Tidningenvision.se

Tidningen Vision skrotas och ersätts av ett magasin. Även Social Qrage kan komma att läggas ned. Det har Visions förbundsstyrelse beslutat.

Enligt beslutet ska Vision slå ihop medlemskommunikationen. Tidningarna, som nu ges ut av ett bolag med självständig ställning i förbundet, läggs i en ny avdelning under ledning av en kommunikationschef.

Förändringen syftar bland annat till större samordning så att alla Visions kommunikationsinsatser drar åt samma håll. Med omorganisationen räknar Vision med att förbättra möjligheterna att nå mål som att rekrytera fler medlemmar, stärka varumärket och öka medlemsengagemanget.

Rent konkret ska det bland annat bli mindre papper och mer webb. Den nuvarande Tidningen Vision som utkommer med 20 nummer per år, ska ersättas av en tidskrift med en frekvens på 6-8 nummer per år. Till skillnad mot Tidningen Vision ska den nya tidskriften inte innehålla nyheter och debatt, utan istället inriktas på att vara inspirerande med tips om hur man höjer lönen, förbättrar arbetsvillkoren och utvecklas i yrkesrollen.

Tanken finns också att tidskriften ska vara editionerad, det vill säga innehålla speciella sidor riktade till olika yrkesgrupper.

Förbundets chefstidning, Chefen i Fokus, ska finnas kvar i tryckt form om än med färre nummer per år än nu. Däremot ska varken Social Qrage eller magasinet Allt om Jobbet fortsätta ges ut enligt beslutsunderlaget.

Detaljerna kring hur den nya organisationen ska se ut och när förändringarna ska genomföras är inte klart.

 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum