×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Stenungsunds kommun kritiseras efter dödshopp

2014-02-12, Tidningenvision.se

Stenungsunds kommun får kritik av Inspektionen för vård och omsorg, IVO, i fallet med en äldre kvinna som hoppade från sin balkong och dog.

Den 12 september i fjol gjorde två handläggare i Stenungsunds kommun ett hembesök hos den 84-åriga kvinnan för att diskutera hennes ansökan om särskilt boende till sig och sin man. Plötsligt gick kvinnan ut på balkongen, klättrade över räcket och hoppade. Hon dog omedelbart.

IVO har inga synpunkter på handläggarnas agerande vid hembesöket men riktar kritik mot att kommunen brustit i dokumentationen i ärendet. Bland annat finns det inga dokument som visar att kvinnan och hennes make tidigare hade sökt plats på ett äldreboende i Uddevalla trots att handläggare i Stenungsunds kommun visste om det.

Kommunen har heller inte följt dokumentationsreglerna som gäller när en annan kommun begär hjälp i utredningsprocesser om insatser.

IVO kritiserar också kommunen för att inte ha en ordentlig plan för sitt värdegrundsarbete.

– Det är allvarligt att vi inte dokumenterade rätt saker vid rätt tillfälle då. De rutinerna har vi i dag. Vårt värdegrundsarbete finns sedan tidigare men nu jobbar vi med att skriva ner och göra det tydligt, säger Camilla Blomqvist, sektorchef på socialtjänsten i Stenungsund, till GP.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum