×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Landsting skrotar kritiserade alkotester

2014-02-27, Tidningenvision.se

Det blir inga slumpvisa alkoholtester på personalen i Gävleborgs landsting. Landstinget skrotar hela projektet efter Datainspektionens hårda kritik.

–Vi är besvikna över detta. Det är något som är efterfrågat i verksamheten både från medarbetare och chefer. Vi kommer inte att gå vidare med de alkoholtester som vi hade tänkt införa och avvecklar de tester som vi sedan länge haft i delar av organisationen, säger HR-direktören Karin Rystedt.

Landstinget hade tänkt köra i gång med sina alkoholtester i september 2012. Testerna skulle utföras helt slumpmässigt på all personal. Lottning skulle avgöra vilka som skulle testas. Sedan flera år tillbaka görs liknande tester på ambulansvården, akutsjukvården och inom operationsverksamheten.

Tanken från ledningen var att man skulle upptäcka anställda som drack för mycket och kunna ge dem hjälp. De skulle också ge patienterna en trygghet av att de behandlas och vårdas att personal som inte är alkoholpåverkade.

Redan från starten började Datainspektionen granska testerna och i januari i år konstaterade myndigheten att de var olagliga. Landstinget har inte rätt att samla in och registrera de känsliga hälsouppgifterna från testerna.

Ledningen för landstinget har nu beslutat att lägga ned hela projektet med de slumpvisa testerna. Även testerna som gjorts inom vissa verksamheter kommer att avslutas. Karin Rystedt har dock inte gett upp hoppet om alkoholtester helt ännu.

–Vi kommer att utreda vidare om vi kan göra alkoholtester på något annat sätt och kommer bland annat att ta kontakt med privata arbetsgivare som gör tester idag.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum