×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommuner krävs på svar efter giftlarm

2014-02-10, Tidningenvision.se

Brandskum från gamla brandövningsplatser kan hota dricksvattnet. Nu ska landets kommuner kartlägga om de farliga kemikalierna från skummet finns på fler platser.

På tre platser i landet, i Tullinge utanför Stockholm, i Uppsala och i Kallinge i Ronneby kommun, har dricksvattentäkter stängts av sedan man misstänkt att vattnet kan vara påverkat av så kallade högflourerande ämnen.  I det senaste fallet, i Kallinge, var nivåerna långt över ”det tolerabla dagliga intaget” och invånarna får nu vatten från en annan vattentäkt i kommunen. Ämnena har i tester på djur gett leverskador och påverkat immunförsvar och reproduktionsförmågan.

Kemikalierna misstänks i samtliga fall komma från brandskum som tidigare använts av räddningstjänsten på brandövningsplatser. Eftersom det finns övningsplatser på många platser i landet och dricksvattnet kan påverkas även flera kilometer från övningsfälten befarar Livsmedelsverket att de farliga kemikalierna kan ha påverkat många vattentäkter.

Därför har myndigheten nu skickat en enkät till alla landets kommuner.

–Vi vill veta om man har brandövningsplatser i närheten av dricksvattentäkter, och om de är påverkade eller misstänks vara påverkade av verksamheten, säger Torbjörn Lindberg, statsinspektör på Livsmedelsverket.

I praktiken innebär det att de kommuner som har vattentäkter i närheten av övningsplatser får göra provtagningar för att se om vattnet är påverkat.

Svaren ska ha kommit in senast den 1 april.

–Vi är väldigt angelägna om att få in svar, säger Torbjörn Lindberg.

Livsmedelverkets generaldirektör Stig Orustfjord säger till Dagens Nyheter att de högflourerande ämnena kan vara en ”tickande miljöbomb”.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum