×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommuner brister i att hindra våld mot anställda

2014-02-14, Tidningenvision.se

Att bli hotad eller till och med slagen på jobbet är inget ovanligt för dem som arbetar med myndighetsutövning. I en landsomfattande inspektion fick nästan sju av tio arbetsgivare krav på förbättringar för att förebygga hot och våld.

Arbetsmiljöverket har inspekterat 900 statliga och kommunala arbetsplatser där de anställda jobbar med myndighetsutövning, till exempel socialsekreterare, poliser, bygglovshandläggare, arbetsförmedlare och alkoholhandläggare.

Granskningen visar att det finns många brister, både hos kommunala och statliga arbetsgivare, när det gäller att förebygga hot och våld mot de anställda. Nästan sju av tio arbetsgivare fick krav på förbättringar de måste göra. Sammanlagt ställde Arbetsmiljöverket 2 600 krav.

– Flera anställda som vi träffat ute på arbetsplatserna har berättat att man drar sig för att anmäla hot eller våld, eftersom det finns en uppfattning om att samhällets attityder i den här frågan har hårdnat. Man ska helt enkelt ”tåla” mer i sin roll som tjänsteman. Det är en oacceptabel utveckling, säger Berndt Jonsson, projektledare på Arbetsmiljöverket, i ett pressmeddelande.

Arbetsmiljöverket konstaterar att de flesta arbetsgivarna har rutiner för att förebygga hot och våld men rutinerna är ofta inaktuella och inte tillräckligt inarbetade. Rutinerna behöver också fördjupas och innehålla flera perspektiv. Man behöver också förtydliga vilken nivå som kan ”accepteras” för att de anställda inte ska vänja sig och tillåta inslag av hot och våld i arbetet.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum