×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Järfälla går mot strömmen

2014-02-14, Tidningenvision.se

Några kommuner har tidigare låtit sina anställda byta semesterdagstillägget men tagit bort förmånen. En av dem är Järfälla.

– Medlemmarna är jättearga. Det trodde först att det var vi i Vision som hade sagt upp det, säger Visions avdelningsordförande Johan Johansson.

Vision i Järfälla kämpade länge för att medlemmarna skulle få möjligheten att byta till sig fler lediga dagar. Förmånen infördes 2011 och ett 50-tal anställda utnyttjade den. Men inför 2014
tog arbetsgivaren plötsligt bort den.

– Vi hamnade i ett akut läge med ett stort ekonomiskt underskott. Då tog vi det här drastiska beslutet. Dessutom var det inte den målgrupp vi hade tänkt som utnyttjade det mest utan de som redan hade många semesterdagar och sparad semester, säger personalchefen Ola Brandell.

Jenny Eriksson, behandlare inom öppenvården i Järfälla, utnyttjade möjligheten till bytet båda åren den fanns. Just när det infördes fyllde hon 40 år och gick från 25 till 31 semesterdagar. Med bytet fick hon ytterligare sex extra lediga dagar om året.

– Jag tycker det är tråkigt att de tar bort det här. Det var jättebra för oss som har små barn. Min son har fyllt åtta år och då får man ju inte ta ut föräldradagar längre. Jag har använt de här extradagarna på sportlov, påsklov och höstlov, säger hon.

Johan Johansson säger att arbetsgivaren än så länge inte visat någon vilja att förhandla om ett nytt avtal men säger att Vision kommer att fortsätta kämpa. Och personalchefen stänger inte dörren helt.

– Det är inte omöjligt att vi har något på plats till 2015 men då med lite tydligare ambitionsnivå på vad vi vill med det här avtalet, säger Ola Brandell.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum