×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hopp om fler lediga dagar i Kalmars landsting

2014-02-05, Tidningenvision.se

Kalmar läns landsting kan bli landets första landsting som erbjuder flera lediga dagar i utbyte mot semesterdagstillägget. Det gäller i så fall enbart Visions medlemmar.

Fakta

Semesterdags­tillägget som kommun- och landstingsanställda får i samband med semestern är 0,605 procent av lönen. Den som tjänar 25 000 kronor och har 25 semesterdagar får alltså 3 781 kronor i semesterdagstillägg. Med 31 dagars semester och samma lön blir tillägget 4 689 kronor.

Vision rekommenderar att de som har 25 dagar semester ska få byta pengarna mot fem extra lediga dagar. De som har 31 eller 32 dagars semester bör få sex dagar extra.

Eftersom bytet innebär att inkomsten minskar påverkar bytet även pension och sjukpenning. Om man bara gör det under några år är effekten dock marginell.

Än så länge erbjuder inget landsting sina anställda att byta ut semesterdagstillägget mot ett antal extra lediga dagar. Vision har i Kronobergs läns landsting försökt att få till en överenskommelse med arbetsgivaren men fått nobben.

Nu håller Vision i Kalmar läns landsting tummarna för att ett avtal ska skrivas här. I så fall gäller det enbart för medlemmar i Vision.

– De andra fackförbunden, Kommunal och Vårdförbundet, har inte varit intresserade av att driva frågan, förklarar Visions ordförande i Kalmar läns landsting, Britt Wimarsson.

Ett besked från arbetsgivaren väntas i mars.

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum