×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hon gör västeråsarna klimatsmarta

2014-02-25, Tidningenvision.se

Nu ska västeråsborna banta. Men det är inte kilon som ska bort, utan utsläppen av växthusgaser. Susanne Löfvander ser till att informationen om projektet når ut.

Fakta

Yrke: Informatör/administratör.
Arbetsplats: Västerås stad, stadsbyggnadskontoret.
Ålder: 46 år.
Familj: Sambo.
Fritid: Läser böcker och målar.

Klimatbanta, vad är det för något?
– Det kan handla om att sänka inomhustemperaturen med en grad, äta vegetariskt på måndagar, ta sig till fots eller med cykel till jobbet, slänga mindre mat och att sortera sopor. Att hitta olika sätt att minska utsläppen av växthusgaser, helt enkelt. Varje månad kommer någon av våra energi- och klimatrådgivare att utmana en känd västeråsare att anta en klimatutmaning.

Vilka har utmanats hittills?
– Chefredaktören på lokaltidningen VLT utmanades att äta köttfritt på måndagar under en månad och nu är det miljöchefen på Mälarenergi som utmanats att sänka inomhustemperaturen med en grad. Tanken är att få väster­åsarna att minska sina utsläpp av växthusgaser de med.

Är det någon klimatutmaning du själv prövat på?
– Jag har hängt på köttfria måndagar och har alltid svalt hemma, så man kan nog säga att jag är med där också. Och jag kommer att fortsätta att vara med på alla utmaningar som jag kan vara med på.

Vilken är din roll i projektet?
– Det är jag som kommunicerar ut allt som händer kring det. Jag lägger ut info på Twitter och Facebook och på Västerås stads webbplats.

Varför är det kommunens uppgift att minska utsläppen?
– Det finns ett program som klubbats av politikerna för hur man ska minska den negativa klimatpåverkan. Målet är att utsläppen om sex år ska ha minskat med 60 procent jämfört med år 1990.

Vad tycker du om att jobba med klimatfrågan?
– Det är roligt och spännande. Det känns viktigt att vara med och skapa medvetenhet. Det är det som kommer att vara avgörande för om vi lyckas eller inte på sikt.

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum