×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fyra kommunanställda fällda i muthärva

2014-02-04, Tidningenvision.se

Fyra tjänstemän på trafik- och fritidsförvaltningen i Falu kommun fälldes i dag för mutbrott i den så kallade Peab-härvan. Även två anställda på Peab fälldes.

Byggföretaget Peab hade stora avtal med kommunen för gatuunderhåll. Enligt åtalet skulle de fyra tjänstemännen ha tagit emot mutor i form av middagar och hockeybiljetter samt varit på Melodifestivalen på Peabs bekostnad. Företaget ska också ha bjudit på stora mängder sprit och resor till arrangemangen.

Alla de fyra åtalade tjänstemännen fälls och ska betala böter, skriver DT.se. Den tidigare förvaltningschefen ska betala dagsböter på sammanlagt 46 000 kronor samt rättegångskostnader på 60 000 kronor. Hon säger till DT.se att hon ska överklaga domen. De övriga tre tjänstemännen döms till mindre bötesbelopp.

En av de dömda tjänstemännen jobbar fortfarande kvar i kommunen. Enligt kommundirektören kommer personen inte att avskedas men troligen omplaceras till ett jobb där man inte arbetar direkt med upphandlingar.

De båda Peab-anställda döms för bestickning och ska också betala kraftiga böter.

 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum