×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fler får sifferlösa avtal

2014-02-11, Tidningenvision.se

Allt fler omfattas av sifferlösa avtal. Det är en av de tendenser som Medlingsinstitutet, MI, presenterar i sin årsrapport.

Under 2013 tecknades drygt 500 nya kollektivavtal om löner och allmänna anställningsvillkor mellan arbetsgivare och fackförbund. Och antalet anställda som omfattas av avtal utan angivna nivåer, så kallade sifferlösa avtal, kommer att öka till nästan 800 000 år 2015.

Visions medlemmar i kommuner och landsting tillhör de som berörs.

– Avtalet tecknades med ett klart syfte ­ – att få bort de oriktiga löneskillnaderna mellan mans- och kvinnodominerade arbetsmarknadssektorer, skriver Visions förbundsordförande, Annika Strandhäll, i en kommentar till MI:s rapport.

MI:s generaldirektör, Claes Stråth, har under året märkt av ett ökat tryck för att myndigheten ska verka mer aktivt för jämställda löner.

– Men det är en fråga som avgörs politiskt. Om politiken vill lägga det uppdraget på oss är det deras beslut som vi har att följa.

Rapporten visar i övrigt att sysselsättningen ökade, liksom reallönerna som i snitt steg 2,5 procent under året. Och trots att förhandlingarna om nya avtal var över 500, blev varslen om stridsåtgärder bara 19.

– Vi ska verka för en fungerande lönebildning, och den har fungerat väl, konstaterar Claes Stråth.

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum