×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Elbolag hotar att koppla in socialen

2014-02-14, Tidningenvision.se

Hot om att koppla in socialen och ogiltiga villkor i kunders amorteringsplaner. Datainspektionen riktar skarp kritik mot flera elbolag för deras sätt att driva in skulder från elkunder.

Datainspektionen har granskat hur fyra elbolag driver in skulder från elkunder som inte betalat räkningar i tid.

- Våra inspektioner visar på både många och allvarliga brister i elbolagens rutiner. Flera av bristerna är gemensamma för alla de inspekterade bolagen, säger Malin Fredholm på Datainspektionen som lett granskningen.

För att ett elbolag ska kunna stänga av elen hos en kund krävs det att denna har begått ett avtalsbrott som är ”väsentligt”, enligt ellagen. Trots det hotar flera av bolagen att stänga av elen utan att först bedöma om så är fallet. Bolagen får också kritik för att hota att koppla in sociala myndigheter och ogiltiga villkor i amorteringsplaner.

Två av de bolag som får skarp kritik på många punkter är de kommunägda Eskilstuna Energi och Miljö AB och SEVAB Strängnäs Energi AB.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum