×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Böter för telefonhot mot socialsekreterare

2014-02-19, Tidningenvision.se

En man som fick avslag på en biståndsansökan hotade socialsekreteraren som fattade beslutet. Kammarrätten dömer honom till dagsböter och 5 000 kronor i skadestånd till socialsekreteraren.

Efter att ha fått avslag på en ansökan om försörjningsstöd ringde mannen upp socialsekreteraren från receptionen och ställde frågor. Efterhand blev samtalet allt med hätskt. Mannen hotade att skada henne och sade att han skulle vänta i receptionen.

Mannen ringde även till socialsekreterarens chef och sade att han skulle slå henne.

Socialsekretaren tog hoten mycket hårt. Hon fick panikångest och vågade inte gå ensam till jobbet under en tid efter händelsen.

Mannen, som förnekar att han hotade socialsekreteraren, friades i tingsrätten. Rätten ansåg inte att hans uttalande var menade att framkalla allvarlig fruktan hos socialsekreteraren.

Kammarrätten anser däremot att hoten är så allvarliga att mannen ska dömas för hot mot tjänsteman till dagsböter. Han ska också betala ett skadestånd på 5 000 kronor till socialsekreteraren.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum