×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Bonus till tandsköterskor i Västra Götaland

2014-02-21, Tidningenvision.se

Ungefär hälften av tandvårdsklinikerna i Västra Götalandsregionen kommer att få ta del av folktandvårdens vinst för 2013. Anställda kan få upp till 15 000 kronor i bonus. Totalt delar folktandvården ut mellan 20 och 25 miljoner kronor.

Folktandvården i Västra Götaland har haft resultatdelning i flera år. Kraven är bland annat att kliniken gjort ett ekonomiskt överskott, att man nått målet för antalet tecknade frisktandvårdsavtal och att man nått bemanningsmålen när det gäller antalet tandhygienister per tandläkare. Alla anställda på kliniken får lika mycket.

I år kan alla som jobbar heltid få 10 000 kronor i en extra utbetalning. Klarar även grannklinikerna målen får man 5 000 kronor till.

–Det finns inga exakta siffror om antalet individer ännu, men totalt handlar det om 20 till 25 miljoner kronor. Ungefär hälften av allmäntandvårdens kliniker och en tredjedel av klinikerna inom specialisttandvården kommer att få resultatdelning, säger Anneli Bernhardsson, HR-chef på folktandvården.

Förra året fick 950 av de 1 200 tandsköterskorna bonus. I år ser det ut bli något färre.

Kjell Sunnerdahl, vice ordförande i Visions avdelningsstyrelse, säger att fackets grundinställning är att överskottet ska läggas på de anställdas löner i stället.

–Men när arbetsgivaren inte går med på det tycker vi ändå att det är bra att medlemmarna får lite extra pengar på det här sättet, säger han.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum