×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Arbetet med våldsutsatta kvinnor får kritik

2014-02-06, Tidningenvision.se

Kommunerna måste bli bättre i arbetet med våldsutsatta kvinnor som har bevittnat våld. Det är slutsatsen av en granskning som IVO har gjort.

Under 2012 och 2013 har IVO, Inspektionen för vård och omsorg, granskat hur kommuner och kvinnojourer sköter sitt arbete med våldsutsatta kvinnor som har bevittnat våld.

Granskningen visar att många kommuner hänvisar kvinnor och till serviceinsatser utan att göra utredningar eller fatta biståndsbeslut. IVO kräver att socialnämnderna utreder, dokumenterar och följer upp insatserna bättre.

Mikael Thörn, projektledare på IVO, konstaterar att det finns stora skillnader i kommunernas arbete.

– Alla kommuner tar inte det ansvar de har enligt socialtjänstlagen för våldsutsatta kvinnor och barn som bevittnat våld vilket innebär en fara för rättssäkerheten. Det kan innebära att våldsutsatta kvinnor får stöd utifrån var de bor istället för utifrån behov, säger Mikael Thörn, projektledare.

Enligt IVO:s tillsyn behöver kvinnojourerna bli bättre på att upprätta rutiner för rapportering enligt lex Sarah och dokumentera beslutade biståndsinsatser när de är utförare av socialtjänst.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum