×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Anställer för att unga ska slippa behandlingshem

2014-02-04, Tidningenvision.se

Torsås kommun anställer fler på socialförvaltningen för att inte behöva placera lika många unga på behandlingshem. Nu ska kommunen lägga mer kraft på familjer i kris.

Torsås kommun i östra Småland har dålig ekonomi och ett rejält underskott i budgeten. Trots det nyanställs nu två personer, en socialsekreterare och en familjepedagog, på socialförvaltningen. De nyanställda ska utveckla kommunens förebyggande arbete med unga och familjer som har problem.

–Vi tar pengar från placeringsbudgeten och flyttar över till löner. Det är ett tufft uppdrag men vi tror att vi kommer att klara det, säger Jan Ekdahl, socialchef i kommunen.

För att satsningen ska ros i land ekonomiskt krävs alltså att placeringarna på behandlingshem, huvudsakligen enligt lagen om vård av unga, LVU, minskar. Eftersom varje placering kan kosta omkring 5 000 kronor per dygn för kommunen räcker det med att en placering undviks för att stora summor ska kunna sparas.

–Jag tycker att det är modigt av socialnämnden att ta det här beslutet. De har ansträngt sig mycket för att få fram pengar till satsningen, säger Jan Ekdahl.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum