×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

25 000 fick diarré - kommun frias av tingsrätten

2014-02-06, Tidningenvision.se

Östersunds kommun slipper betala böter för att man släppte ut förorenat dricksvatten hösten 2010. Utsläppet ledde till att omkring 25 000 personer blev magsjuka.

Under hösten 2010 tog Tekniska förvaltningen i Östersund in vatten från Storsjön som var infekterat med parasiten Cryptosporidium. Det förgiftade vattnet tog sig igenom reningsprocesserna och kom ut i vattenkranarna hos invånarna. Omkring 25 000 personer som drack vattnet drabbades av kraftig diarré.

Åklagaren yrkade på att Östersunds kommun skulle få böta 3 miljoner kronor för att man inte vidtagit de åtgärder man är skyldig att göra och att kommunen därmed framkallat allmän fara för människors liv eller hälsa.

Tingsrätten friar dock kommunen. En företagsbot kan bara utdömas om en ansvarig person begått en brottslig gärning i samband med föroreningen. Det har enligt rätten inte skett i det här fallet.

Tingsrätten konstaterar också att det inte finns några uttalade regler för vilka barriärer det ska finnas mot föroreningar i dricksvattnet. Det var åtminstone inte känt 2010 att det fanns risk för sådana parasitangrepp som inträffade i Östersund.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum