×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision-ombud på plats i Norberg

2014-08-06, Tidningenvision.se

Efter att flera oroliga Visionmedlemmar i Norbergs kommun har hört av sig med frågor till facket har nu en ombudsman från centret i Västerås åkt till Norberg för att träffa medlemmar och arbetsgivare.

–Medlemmarna som har hört av sig är oroliga över situationen. De tycker inte att arbetsgivaren har lämnat tydliga besked om hur de ska bete sig under arbetstid, framför allt vad som gäller om räddningsledningen beordrar evakuering, säger Ahmed Karamus, ombudsman på Visions center i Västerås.

Enligt Ahmed Karamus har vissa arbetsgivare sagt till de anställda att de får ta ut flextid eller förtroendetid om man inte kan sköta sitt jobb på grund av en eventuell evakuering, något som han säger är helt fel. Han har nu träffat både kommunledning och anställda och gett Visions syn på saken.

–Enligt vår uppfattning ska man definitivt inte behöva använda flex eller förtroendetid. Om räddningstjänsten beordrar att man ska lämna arbetsplatsen och vara borta från jobbet ska man inte drabbas av något löneavdrag.

Ahmed Karamus kommer att besöka flera förvaltningar och ska försöka svara på medlemmarnas och andra anställdas frågor i arbetsrättsliga ärenden.

Hur ser det ut i Norberg?

–Det är rökigt och luktar brandrök i hela samhället. Det är mycket rök i Västerås också men här är det kraftigare, säger han.

Visions center i Västerås har varit i kontakt med alla fackavdelningar i det drabbade området och bett dem höra av sig om de behöver råd och stöd.

Kjell Svahn, ombudsman på Visions funktion för löner och yrkesvillkor, säger att han inte har hört talas om att en hel kommun blivit evakuerad i Sverige. Han bekräftar att de anställda inte ska drabbas av löneavdrag. Arbetsgivaren har dock rätt att ensidigt beordra anställda att utföra andra arbetsuppgifter.

–Det kan till exempel handla om att hjälpa evakuerade invånare som befinner sig i någon annan kommun eller att skydda ekonomiska värden som tillhör kommunen, säger Kjell Svahn.

Hur länge kan det pågå?

–I princip så länge som evakueringen pågår och även efteråt tills kommunens verksamheter fungerar normalt igen, säger Kjell Svahn.

Vision uppmanar alla medlemmas som har frågor att ringa Vision Direkt på 0771 44 00 00 eller via e-post till visiondirekt@vision.se.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum