×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

S vill införa traineejobb i omsorgen

2014-08-04, Tidningenvision.se

Socialdemokraterna föreslår en satsning där 20 000 ungdomar ska få traineejobb i äldre- och funktionshinderomsorgen. Reformen kostar 2,8 miljarder kronor.

Förslaget innebär att unga arbetslösa får en anställning under ett år med utbildning och handledning. Traineejobben betalas helt av staten. Ungdomarna får avtalsenlig lön 75 procent av tiden och utbildning till undersköterska på resten av tiden.

Traineejobben ska byggas ut under den kommande mandatperioden om Socialdemokraterna vinner valet. I full drift kommer de att kosta 2,8 miljarder kronor per år.

Stefan Löfven (S) säger att reformen löser flera problem, den underbemannade äldreomsorgen, stora pensionsavgångar och ungdomsarbetslösheten.

I de kommuner där omsorgen är konkurrensutsatt kommer även privata aktörer att få ta del av stödet.

Efter det ettåriga traineejobbet och utbildningen finns inga löften om fast jobb.

– Nej, det stämmer. Men vi ser att de kommuner som redan satsat på den här typen av anställningar har erbjudit fortsatt utbildning och fortsatta möjligheter till jobb. För behovet finns, säger Stefan Löfven till tidningen Kommunalarbetaren.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum