×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nya miljoner till brandhärjade kommuner

2014-08-14, Tidningenvision.se

Surahammar, Fagersta, Norberg och Sala får två miljoner var, pengar som kommer delas ut direkt. Det beslutade regeringen i dag.

 Tidigare i veckan kunde regeringen berätta att man avsatt 300 miljoner för de kostnader som uppstått i och med branden i Västmanland. Nu skjuter man till ytterligare 60 miljoner varav en del går direkt till kommunerna.

– Kommunerna som är berörda har haft en massa extrakostnader. Vi säger så här då, två miljoner per kommun betalas ut direkt till kommunerna för att de inte ska vara oroliga för sin betalningsförmåga på kort sikt, säger civilminister Stefan Attefall (KD).

På så vis vinner kommunerna mer tid för att specificera de extra kostnader de haft för exempelvis socialtjänst, äldreomsorg och informationsinsatser. Förfrågan om ersättning för sådana kostnader ska skickas till länsstyrelsen i Västmanland som också fått extra resurser. Närmare bestämt 50 miljoner för att kunna ha en aktiv roll i efterarbetet med mark, naturvård, frivilliggrupper och annat.

Länsstyrelsen i Västmanland får även 10 miljoner för de kostnader som de redan haft för exempelvis extrapersonal och teknisk utrustning.

Försvarsministern Karin Enström och civilministern Stefan Attefall informerade om besluten under en pressträff.

Ellen Larsson

ellen.larsson@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum