×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Få kvinnor i kommuntoppen

2014-08-11, Tidningenvision.se

I landets kommunstyrelser är det fortfarande männen som styr. Hälften av kommunerna har mindre än 40 procent kvinnor i kommunstyrelsen. Det visar en granskning som SVT gjort.

Jämställdheten lyser med sin frånvaro i kommunstyrelserna, kommunernas mäktigaste organ där många beslut som rör kommunmedborgarnas vardag fattas. I över 100 kommuner är en tredjedel eller ännu färre av styrelseledamöterna kvinnor. 123 kommuner har mellan 40 och 60 procent kvinnor i sina styrelser vilket är vad som krävs för att räknas som jämställd.

Perstorps kommun vinner bottenligan, där finns inga kvinnor representerade i kommunstyrelsen och i Timrå, Vännäs, Laholm och Ånge är bara en av ledamöterna kvinna.

Enligt Drude Dalerup, professor i statsvetenskap vid Stockholms universitet, är könsfördelningen i kommunstyrelserna viktig ur demokratisynpunkt.

– Det är jätteviktigt att de styrande speglar befolkningen, vad gäller kön, utländsk bakgrund och ålder. Människor ska känna igen sig i de beslutsfattande, säger hon till SVT.

Könsfördelningen kan dessutom påverka besluten som fattas. Forskning visar att män och kvinnor prioriterar olika vilket påverkar vilka frågor som tas upp och vilka beslut som fattas, enligt Drude Dalerup.

– Skillnaderna mellan vilka beslut män och kvinnor tar är inte jättestor, men tillräckligt stor för att ha betydelse.

Ellen Larsson

ellen.larsson@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum